5 EASY FACTS ABOUT KüLTüR MANTAR TOHUMU DESCRIBED

5 Easy Facts About kültür mantar tohumu Described

5 Easy Facts About kültür mantar tohumu Described

Blog Article

Alanda başı kopmuş bir tane koçbaşlı mezar taşı vardır. Koçbaşlı mezar taşının gövde kısmı da oldukça tahrip olmuştur. Ayrıca mezarlıkta Osmanlıca yazılı mezar taşları vardır.

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çOkay verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çok sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

It seems like you were misusing this feature by likely far too quick. You’ve been briefly blocked from here applying it.

Mantar yetiştiriciliği Mantar yetiştiriciliği Mantar sıcaklık ve nem miktarı kontrol altında tutulabilen,…

Bu sayede hem bitki yetiştiriciliği yapanlara fikir vermiş olalım hem de bir kuzu göbeği mantarına ulaşgentlemanın aslında nasıl bir süreç olduğunu keşfedelim, değerini daha çAlright bilelim. Hadi gelin, hiç lafı uzatmadan başlayalım!

İstiridye mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılır sorusu akılları karıştırmaktadır. Merak ettiğiniz bu soruya detaylıca yanıt verelim ve sizin de kolay yöntemle istiridye mantarı yetiştirmenize rehber olalım.

Bu nedenle mantar üretimi yaptığınız yerde nem oranını kontrol edebilmeniz gerekir. Sadece doğal nem ile sağlıklı üretim yapamazsınız.

size sormak istedigim ufak capli bir mantar yetistiriciligi icin cadir ranzalama sistemi ve ic tesisat ic min ne kadar bi odenek gerekiyor.

Yere su atarak veya fıskiye sistemi ile nem ayarlamak imkansız olup ayrıca mantarın yapraklarına su değmesi siyah leke ve delinmelere yol açar.

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çAlright sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Kapsamlı ve profesyonel istiridye mantarı yetiştirmek isterseniz; sizlere bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebiliriz. Genellikle kapsamlı istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler depo ya da çadvertisementır ortamında üretime başlar.

Report this page